diumenge, 28 de març del 2010

BUC - FCB

A l'inici de cada temporada de rugbi, és costum mirar el calendari de partits i comparar-lo amb el de la resta de seccions, per així fer-nos a la idea de quins partits hi podrem anar al llarg de la temporada. En teoria, el partit d'avui era dels que no hi podríem anar, per la coincidència amb el FCB - Fuenlabrada de bàsquet (partit típic de diumenge).
Sempre que parlàvem d'aquest partit pensàvem: "amb una mica de sort, posaran el rugbi el dissabte i així hi podrem anar", i així ho feiem saber als jugadors i a l'Enric durant el 3er temps del FCB - Getxo. Després de saber que el bàsquet jugaria dissabte el desig ja era un altre: "que no toquin res de l'horari! El rugbi ha de jugar el diumenge!". Com finalment així ha estat.
La trobada sangculeriana (amb la incorporació a darrera hora del Jacob!) ha estat a les 11:30 (sobretot, calia canviar l'hora correctament!!!) a Plaça Espanya, per arribar a la Foixarda mitja hora més tard (si que hem trigat a pujar, oi?). Temperatura agradable, amb el clàssic microclima tropical que ens té acostumat el camp de la Foixarda. Pengem les dues pancartes de la XVI i comencem a fer les primeres cerveses.
Pel que fa al partit, victòria 11-12 contra el BUC, que ens classifica matemàticament per jugar els Play-off's d'ascens a Divisió d'Honor. El partit ha estat un derbi típic: físic, trabat, amb polèmica i amb emoció fins el darrer instant, quan el Barça ha marcat l'assaig de la victòria a 5 minuts pel final.
El cap de setmana dels Barça - Madrid (futbol i bàsquet) juguem la darrera jornada contra l'Oviedo, on es decidirà la classificació final.
A destacar:
- La gentada que s'ha acostat a la Foixarda, ja que tota la tribuna estava plena (amb batukada inclosa al sector on es trobava l'afició del BUC).
- Avui teníem marcador! No ha estat necessari fer invents per controlar el resultat en tot moment.
- Els líniers eren "de debò". Normalment fan servir dos jugadors (un de cada equip), però avui a les bandes hi havia dos líniers que portaven una samarreta amb l'escut de la Federació Catalana de rugbi.
- Els propietaris del bar de la Foixarda són els mateixos que els del Federat. Al final del partit, mentres feiem la darrera cervesa, ens han vingut a saludar.

diumenge, 7 de març del 2010

FCB - Getxo








Després de molt i molt de temps, la XVI per fi ha tornat al rugbi per veure un partit del Barça. Aquesta vegada el calendari si que ens ha acompanyat, i hem batut el rècord d'assistència sangculeriana a un partit de rugbi (6 persones). Per si no hi hagués prous alicients, la XVI ha estrenat la que, esperem, sigui la pancarta definitiva de la secció.




Tot i que l'hora de quedada era les 12, des de molta estona abans ja hi havia sangculerians rondant pel camp de la Teixonera mentres es disputava un partit de les categories inferiors. El prepartit s'ha fet al bar de les instal·lacions, recentment inaugurat.




Quan ja hi erem tots hem començat a penjar les pancartes, on hem estudiat a consciència la col·locació de els càmeres de TV (total, que les pancartes no sortiran per la tele). Amb un promig de pancarta per persona hem omplert tota la xarxa de protecció i ens hem posat mans a l'obra.




El partit ha estat plàcid, ja que el Barça ha guanyat per un clar 44-10. Destacar la bona animació durant els 80 minuts del partit, que el capità de la secció portava la samarreta de SCCC a sota de l'equipació i que un jugador rival (a qui anomenarem "el Lehmann de Getxo") ha tingut alguns problemes durant la primera part.




El proper partit serà a Can Foixarda contra el BUC. Tal i com ens ha explicat el delegat, partit clau per assegurar-se una plaça pels play-off d'ascens.